maanantai 5. marraskuuta 2012

Mikä mikä maa, missä luuraat?

Kuva / Photo
On tullut aika jälleen kysyä: MIKSI KUKAAN IKINÄ ASETTUI TÄHÄN JULMETUN MAAHAN? Ulkona on ihan kamalaa. Eikä siinä vielä mitään, ehei! Kohta on vielä pimeämpää ja vielä kylmempää ja sataa vielä enemmän ja vielä kylmempää. Huomaan aina tässä vaiheessa vuotta ajatuksieni karkaavan Bora Boralle palmun alle. Tai Keniaan safarille. Tai Karibialle etsimään aarrekirstuja. Tai johokin muuhun seikkailuun, kuten vaikkapa...

Kuva / Photo
... amerikkalaiseen nuortenkirjaan, jossa lähdetään uimaretkelle joen poukamaan tyttöjen kanssa ja aurinko paistaaa ja on ihanaa ja me uimme ja syömme eväitä ja puhumme leningeistä ja huulipunasta ja muista turhakkeista, kunnes ne ärsyttävät pojat (joista oikeasti tykkämme kauheasti) pilaavat kaiken (eli kruunaavat päivän).

Kuva / Photo
.... astridlindgrenmaiseen reippaiden lapsien kertomukseen, jossa soudamme saaressa asuvan mummon luo ja pidämme talon pihalla pikkuleipäkestit ja laulamme härskejä merimieslauluja ja pelaamme korttia ja mummo kertoo tarinoita merikapteenimiehestään, joka katosi miehistöineen Intian valtamerelle.

Kuva / Photo
... värikkääseen Tim Burton -elokuvaan, jossa kierrän romanialaisen sirkuksen mukana paukkumaissityttönä, kunnes eräänä iltana taikuri häviää tyystin ja pellen johdolla sirkuksen henkilökunta koettaa ratkaista hänen mystisen katoamisensa. Pelleä näyttelee luonnollisesti Johnny Depp ja taikurin apulaista Helena Bonham Carter.

Kuva / Photo
... surrealistiseen satukirjaan, jossa päädyn Stockmannin sovituskopin kautta ihmemaahan. Siellä portaat soivat, taivaalta sataa limonadia ja ihmiset ratsastavat kirahveilla!

Kuva / Photo
... Indiana Jonesin kanssa selvittämään antiikin mysteerejä ahneiden konnien (unohdetaan ne natsit, jooko?) koettaessa ryöstää arvokkaan historiallisen pergamentin Petran Al Khasne -aarrekammion salakäytävien uumenista.

Kuva / Photo
... villin lännen tunnelmiin aavikon keskelle, missä saan töitä majatalosta ja autan sheriffiä nappaamaan pankkirosvojengin ja sitten koko kylä juhlii ja tanssii rivitansseja viulumusiikin tahtiin ja juo liikaa viskiä.

Kuva / Photo
Voi kunpa huomenna heräisin jostan ihan muualta, kaukana harmaasta arjesta. Kuulkaas Narniat, Ihmemaat, Ozit ja Tylypahkat: nyt olisi oiva hetki tulla löydetyksi vaatekaapin takaa tai kaninkolosta! Ihan vaan tiedoks.

The gloomy weather always makes me wonder – who the hell ever decided to settle here? I find myself dreaming about far away places and fantastic adventures. You know, like solving the mystery of the dissapearing magician in a Romanian circus, helping the county sheriff catch the bank robbers in the wild west or trying to figure out ancient myths with Indiana Jones while a group of baddies (not nazis though) try to steal important artifacts. I wish I'd wake up some place different tomorrow. Hey Narnia, Never Never Land, Oz and Hogwarts – this would be the perfect time to get discovered at the back of my closet or in a rabbit hole! Just saying.

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti