maanantai 19. marraskuuta 2012

Sunnuntaiharhailua

  

Sunnuntai valui tällä kertaa hukkaan. Nukuin pitkään ja sitten siirryin sohvalle tuijottamaan komediasarjaputkia. Jääkaappi kaipasi täydennystä, joten ei auttanut kuin pukeutua oikeisiin vaatteisiin ja lähteä ihmisten ilmoille. 


Koska ulkona oli niin ankeaa, ohjasin kinttuni saman tien keskustan valoja ja jouluosastoja kohti punaisen piristysruiskeen toivossa. Kävelykadun ylle oli ripustettu jouluvalot, mutta siinä marraskuun ankeudessa ne näyttivät vain jotenkin surullisilta. Kenties sisällä olisi iloisempaa?


Stockan jouluosasto oli karmea: kimaltava ja kultainen räjähdys. Muovista krääsää kaikkialla ja tyhjä paketointipiste. Mikä pettymys. Onneksi Indiskassa tuntui oikeasti lämpimältä ja aidosti jouluiselta. Nuo maapallokoristeet olivat ihania.


One Wayssä soi Oasis, joten jalat veivät sinne. Harhailin pitkin käytäviä lauleskellen tuubihuiviini. Some Might Say ja toppatakit, Cast No Shadow koruosastolla ja She's Electric teinitrikoiden luona. Nuo raitahaalarit naurattivat. Unihattu mukaan niin Daltonien joulun yöasu olisi ollut siinä!


Siinä puolisen tuntia harhailtuani olin jo ihan uupunut. Matelin Herkkuun, keräilin hedelmähalloumisalaatin ainekset koriini (ne ja yhden suuren köntin tuhkajuustoa) ja löntystelin takaisin kotiin. Pikku-Torren viereisen liiketilan ikkunat oli kääritty paperiin ja sisällä häärättiin. Kyltti kertoi, että pian siihen avataan konditoria-kahvila Enni. Toistaiseksi odotan sitä enemmän kuin joulua – olisiko siinä tuleva kulmakahvilani?

Sunday was kind of a failure. I was tired and lazy and it was miserable outside. I tried to cheer myself up by taking a stroll in all the christmassy shops, but the glittery plastic junk just depressed me more. Thankfully one shop was playing Oasis so I lingered between the aisles for the duration of a few songs. By the end of it I was tired and missed my couch so I bought some groceries and headed back home. On the way I notised a sign on a shop window near my house: there's a cafe opening there soon! Now that's something to look foreward to. 

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti