sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Karpalojuoma


Ostin torilta puoli litraa karpaloita, popsin niitä muutaman sellaisenaan naama irvessä ja sitten ihmettelin pari päivää, mitä niille pitäisi tehdä. Lopuksi keksin keittää niistä limpparisiirappia ja nyt litkin karpalojuomaa useita litroja päivässä, niin hyvä se vain on. Tämä ohjeen lopputulos on kirpakka, joten jos suosit makeaa, lisää toki sokerin määrää.


Karpalojuoma

4 dl karpaloita
3 dl vettä
2,5 dl sokeria
+ kivennäisvettä maun mukaan

Kuumenna marjat, vesi ja sokeri kattilassa koko ajan hämmentäen, kunnes sokeri on liuennut. Survo marjat seokseen haarukalla tai nuijalla (näin jälkiviisaana suosittelen tekemään tämän tiskialtaassa, sillä marjat poksahtelevat muuten seinille, vaatteille ja naamalle). Sihtaa kuoret pois lävikön avulla ja siirappi on valmista. Valmista juoma sekoittamalla siirappia ja kivennäisvettä haluamassasi suhteessä. Jos et pidä kuplista, voit tehdä mehua sekoittamalla siirapin veteen. Kippis!


I bought some cranberries but they were way too sour to snack on. Luckily I had an epiphany: cranberry drink! It's strangely addictive and super easy to make. For the syrup just measure 4 dl cranberries, 3 dl water and 2,5 dl sugar into a pan and heat the mixture up until the sugar has dissolved. Mash the berries and sift out the rest of the berry bits. Then mix yourself a drink from the syrup and some soda and voilà!

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti