perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kesälukemista

Ostin läjän käytettyjä kirjoja divarista. Jotain hömppää, jotain hyödyllishömppää, jotain jännää ja jotain enpystyenäänukkumaanyksin -superjännää.

Ja miksi juuri kyseiset kirjat?

Kuuntelin Ioannan suosituksesta www.ted.com -sivustolta Eat Pray Love -kirjan kirjoittajan, Elizabeth Gilbertin luentoa. Mikä mykistävä ja ihana nainen!
Vaikka olin töissä leffateatterissa seitsemän vuoden ajan, en nähnyt kirjan pohjalta tehtyä elokuvaa. Hyvä niin, haluan aina tutustua ensin kirjaan, sitten vasta siitä tehtyihin muihin juttuihin.Tunnustan. En ole lukenut yhtäkään Agatha Christien kirjaa. Melkein tätä voisi sanoa jo synniksi. Mutta nyt aion korjata tilanteen. Tunnen Neiti Marplen television kautta melkein paremmin kuin edesmenneen mummoni, joten pääsen tuttuun seuraan.


Ystäväni Arja, joka piti itse joskus divaria, suositteli minulle tätä kirjaa. Kurt Wallanderit kirjoittanut Mankell vie kirjassaan rikospoliisi Lindmanin matkaan ja pian tapahtuu kaikenlaista karmivaa. Arja sanoi, että kirjasta jäi sellainen sopivan karmiva olotila selkäpiihin. Juuri hyvä siis kesään!Kävin viime syksynä tankkaamassa saksaa työväenopistossa. Ja jos en yhtään käytä kieltä, olen kaiketi ensi syksynä taas samalla kurssilla. Mutta kas, nyt aion päästä saksan syövereihin lastenkirjan avulla! Mikä siis parempi valinta kuin Astrid Lindgrenin Peppi. Koska tarina on jo tuttu, voin tuntemattomien sanojen edessä vaikka arvata mistä Tommi ja Annika puhuvat.Nyt vain toivon, että alkaisi sataa kaatamalla. Silloin koen oikeudekseni - ja velvollisuudeksikin - painua sohvalle ja lukea, lukea, lukea. Vaikka kyllä Linnanpuistossa pötköttäminen ja lukeminen ovat nekin varsin ihania asioita, auringossakin.

-annu-

I bought some books for this summer. What books you like to read on rainy summer days?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti