perjantai 14. kesäkuuta 2013

Mansikkamakupaloja


Kesällä kuuluu mussuttaa mansikoita aina, kun se vain on mahdollista. Yleensä mansikan mollukoita nautitaan jälkiruoaksi, mutta vannoutuneet fanit keksivät kyllä keinoja sisällyttää marjasuosikin suolaisiinkin annoksiin. Tässä pari ideaa.

Voitele ruisleipä (esim. Real) maustamattomalla tuorejuustolla ja ehosta mansikkasiivuilla. Lorauta päälle vielä hiukan hunajaa.

Sotke salaatti mansikoista, mozzarellasta ja basilikan lehdistä. Valmista kastike oliiviöljystä, balsamiviinietikasta. Rouhi päälle hiukan mustapippuria.


Paista halloumipaloja kookosöljyssä. Halkaise mansikat ja asettele juustopalat marjan väliin. Tarjoile pikkuisina alkupaloina. Myös fetajuusto sopii mansikkahamppareihin.

Grillaa öljyttyjä jättikatkarapuja. Nauti mansikkapalojen ja balsamiviinietikan kera.

Mansikat ja halloumi ovat upea yhdistelmä, joka toimii myös salaatissa. Pilko lisäksi joukkoon salaattia, kurkkua ja tomaattia. Paahda joukkoon pinjan siemeniä. Lorauta mukaan hiukan oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa.

I love strawberries and try to eat them as often as possible, also in savoury dishes. Try preparing a salad with halloumi or mozzarella and strawberries, or grill some shrimp and serve it with strawberries and balsamic vinegar. Rye bread, cream cheese, strawberries and honey make up a great breakfast. Yum!

-ioanna-

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin on! Viikonloppuna testasin mansikoita myös rosepippurilohen kylkisalaatissa. Herkkua sekin.
      -ioanna-

      Poista