maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kirpputorien jättiläinen

Kestilän vuorellinen syystakki istuu täydellisesti.
Messukeskuksessa järjestettiin kesäkuun puolessa välissä Suomen suurin kirpputoritapahtuma, jossa oli mukana n. 560 myyntipöytää. Kyllä, luit oikein. Eihän siinä auttanut kuin herätä aikaisin sunnuntaiaamuna ja lähteä löytöretkelle. Kaivelimme äitini kanssa pöytiä nelisen tuntia innosta hihkuen, kannoimme selkä vääränä tavaraa ja kotiin päästyämme olimme aivan poikki.

Pehmeää puuvillamekkoa / -tunikaa koristavat kukkaset.
Pilkkupusero kaipaa silitysrautaa.
Kotiutin vahingossa kolmet kengät.
Messukirppiksessä hienoa oli se, että uutta paikkaa eivät ammattimaisemmat myyjät olleet vielä vallanneet. Piipahdin samalla Helsingin käynnillä myös Hietsun torin kirppiksellä, mutta siellä suuri osa myyntipöydistä oli täynnä uutta tavaraa. Kun joukkoon lisää antiikkipapat ja lasten tavaroita myyvät äidit, ei jäljelle jäänyt montaa varteenotettavaa pistettä. Toivottavasti kohdalleni sattui vain huono päivä, sillä Hietsu on aina ollut suosikkini.

Nahkatakki eurolla!
Huivin värit houkuttelivat jo kaukaa.
Farkkuliivi 90-luvulta.
Mutta takaisin sinne Messukeskuksen seiskahalliin! Tarjonta ylitti odotukseni, myynnissä oli paljon hyvää ja kiinnostavaa tavaraa ja hinnat olivat kohdillaan. Tai välillä kyllä alakanttin, mutta ostajana en voi siitä valittaa. Myyjät olivat hauskaa sakkia ja tykkäsivät tarinoida aarteistaan. Siksi pöytäkirppikset päihittävät itsepalvelupaikat mennen tullen.

Ukkosen värisessä kesämekossa on hiukan frillaa.
Ysärimekko flanellipaidan kuosissa!
Ivanan nahkainen pussukka saa sisälleen kasan kortteja.
Itse keskityin vaatteisiin ja asusteisiin, sillä olin junan ja pienen matkalaukun armoilla. Äitini sen sijaan osteli myös vilttejä, koreja ja kankaita minkä kerkesi. Loppusaldoni oli huikea: 2 huivia, 3 mekkoa, 1 pussukka, 3 kengät, 2 takkia, 3 toppia ja kaikki yhteensä alle 30 €. Tarjolla oli ihan kaikkea, joten etsitpä kirpparilta elektroniikkaa, levyjä, leluja, kirjoja, vaatteita, sisustustavaroita tai keramiikkaa, seuraavaan Messukirppikseen kannattaa ehdottomasti jaksaa herätä. Muistan lukeneeni jostain, että sellaista kaavaillaan syksylle. Jospa silloin saisin täydennettyä talvivaatevarastoani.

Finland's largest flea market event (560 tables!) took place in mid June at the Helsinki Exhibition & Convention Centre (Messukeskus) in Helsinki. I found a lot of cool clothes and accessories for just a few euros each. Make sure you go next time they arrange it!

-ioanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti