torstai 22. joulukuuta 2011

Joulukranssin lyhyt oppimäärä

Olen aina nauttinut käsillä tekemisestä, leipomisesta, käsitöistä, puutöistä, askartelusta. Ja joulu on varmasti paras tekosyy sotkea kätensä liimaan, naamansa suklaaseen ja lattiansa paperisilppuun. Tänä vuonna jätin joulukorttien kuvapuolen ammattilaisten käsiin ja rajoitin kodin koristelun mummon joululiinaan, kummitädiltäni lapsena saatuun joulukalenteriin ja ovikranssiin. Viimeisen kuitenkin tein aivan itse.


Käytin kranssin pohjana styroksimuotoa (kaupassa oli vain sydämiä jäljellä, mutta sain lopputuloksesta kuitenkin pyöreän), hauskaa kuvioitua kartonkia ja nauhaa. Sakset ja liimapyssy olivat myös tarpeen. Kokeilin ensin toista liimaa, mutta sillä kesti kuivua ja olin kärsimätön, joten pyssy vei voiton. Leikkasin kartongista lehtiä ja liimailin niitä muotoon mielivaltaisesti sinne tänne. Lopuksi kiinnitin kranssiin rusetin ja takapuolelle lenkin ripustamista varten. Tadaa!


Ja nyt meillä on kranssi. Ulko-oviin suosittelen kestävämpiä materiaaleja, mutta rappukäytävässä kranssi pärjää mukavasti. Koko homma kesti suunnilleen Gilmoren tytöt -jakson verran ja oli oikein rattoisaa. Muistin taas miten mukavaa on repiä liimaa sormista askartelutuokion päätteeksi. Se on melkein yhtä tyydyttävää kuin pullataikinan repiminen käsistä (pullataikinaa voi kuitenkin syödä, joten se luonnollisesti voittaa liiman).

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti