tiistai 11. joulukuuta 2012

Luukku 11: Kalenterilahja


Vuoden vaihtuessa uudelle kalenterille on jälleen käyttöä, siksi se on myös käytännöllinen joululahja. Joskus lapsena kyhäsin äidilleni seinäkalenterin, johon olin piirtänyt kullekin kuukaudelle jonkin ihan mielettömän kuvan (täältä voi muuten ladata ilmaiseksi kalenteripohjat, jos haluaa askarrella seinäkalenterin). Joitain vuosia sitten, kun veljeni opiskeli Englannissa, piirsin hänelle kierrevihkoon kalenterin, johon kirjoittelin myös reseptejä, vaatteiden pesuohjeita yms. neuvoja, joita oletin hänen siellä kaukana äidistä kaipaavan.

Tänä vuonna päätin kyhätä pukinkonttiin kalenterin muistojen säilyttämistä varten. Kaikenlaista tapahtuu, mutta kuka aikuisiällä enää ehtii tai jaksaa pitää päiväkirjaa? Tämä kortistomainen kalenteri on helppo tapa kirjata muistiin, mitä minäkin päivänä eri vuosina tuli tehtyä. Merkintä voi olla jokin historiallisesti tärkeä tapahtuma (Irakin sota loppui), merkittävä kokemus omassa tai lähipiirin elämässä (avasimme kahvilan!), vähemmän merkittävä suoritus (katsoin vihdoin Hohdon ja kuvausta lukuunottamatta en pitänyt siitä laisinkaan), arkinen tapahtuma (söin Annun kanssa sushia ja suunnittelemme, mitä teemme lottovoitolla) tai jokin oivallus (tajusin, etten koskaan pureskele samaa purkkaa pidempään kuin 10 minuuttia). Niitä on hauska sitten jälkeenpäin lukea ja muistella uutta merkintää tehdessään, mitä vuosi tai viisi sitten tuli tehtyä tai tuumittua.



Kokosin kalenterin koriin, mutta yhtä hyvin hommaan kävisi esim. pahvinen tai peltinen laatikko. Kortit löysin kirjakaupan toimistotarvikeosastolta. Leikkasin niitä hieman koriin sopiviksi. Kirjoitin jokaiseen korttiin päivämäärän (muista myös karkauspäivä!) ja asetin kortit koriin. Kuukausien väliin olisi ollut hauska tehdä erottavat kortit vanhoista kuvista, sanomalehdistä tai vaikkapa postikorteista, mutta minun korissani ei ollut niille tilaa. Pakkaan kalenterin mukaan vielä kynän sekä muutaman tyhjän kortin siltä varalta, että jollekin kortille käy köpelösti tai asiaa on monen kortin verran.



Door 11: Calendar gift! As the year is coming to an end a calendar is a great gift to give as a present. I made a daily calendar that can be used for years to record important (war ends, wedding day, childäs first words etc.) and unimportant events (had coffee with mom and talked about rabbits, finished reading Tale of Two Cities, realised I don't care for reggae music etc.) throughout the years. I'm giving this as a present but I think I'll have to make one for myself as well...

-ioanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti