maanantai 24. joulukuuta 2012

Luukku 24: ähkystä eroon

Onko tullut syötyä liikaa ja maattua sohvalla nuokuksiin asti? Ei hätää! Tee seuraavat joogaliikkeet, niin ruoansulatuksesi paranee, olosi kevenee ja kehosi saa uutta virtaa! Ja jos mahdollista, jätä muutamat santsikierrokset väliin. 

Kuva täältä.
Asetu haaraan oikean jalkaterän osoittaessa 90 astetta sivulle ja vasemman ollessa suorassa. Lähde hivuttamaan kättä oikean jälan päällä alemmas, mutta kuitenkin niin, että alakylki pysyy suorassa. Jos et veny paljoa, älä huolestu. Mene oman kroppasi ehdoilla. Nosta vasen käsi ylös. Tarkkaile, että lantiosi osoittaa suoraan eteenpäin ja vasemman jalkateräsi ulkosyrjä on tiukasti lattiassa. Pidä selkä mahdollisimman suorassa, samoin niska. Katse ylös ja venytys! Pysy venytyksessä hyvä tovi. Toista toiseen suuntaan. 

Kuva täältä .
Venytetään etureisiä ja lonkankoukistajia! Asetu kuvan mukaisesti venytykseen. Laita polven alle pehmustetta, jos tarve vaatii. Keinuttele itseäsi eteen ja taakse, mutta varo, että et työnnä etummaista polvea liiaksi yli nilkan. Ole venytyksessä ainakin kolme minuutta ja vaihda puolta. Venytykset tekevät terää sohvalla rötköttäneelle keholle!


Mene vatsallesi lattialle ja nosta niin jalat kuin kädetkin selän mukana kuvan mukaisesti ilmaan. Rentouta asento välillä ja toista nostot viidestä kymmeneen kertaan hitaasti. Tekee hyvää ruoansulatukselle, selälle ja välilevyille!

Ja sitten voikin helposti tanssia kuusen ympäri ja ottaa pari konvehtia! Hyvää joulua, murut!

-annu-

Door 24: Have you eaten too much? Well, do the stretches and you will feel much better! Have a great holiday!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti