torstai 20. joulukuuta 2012

Luukku 20: Maailmanloppulista

Hyvästi maailma!

Entä jos huomista ei tulekaan? Jos mayat olivatkin oikeassa ja maailma loppuukin huomenna?

Mietitään, että niin tulee tapahtumaan. Elämä, jonka olemme saaneet elää, on ihan juuri tulossa päätökseen. Ei enää aikaisia aamuja, laskupinoja, töitä, koulua, elämän kaikkea kirjoa iloista suruun.

Mikä jäisi harmittamaan? Jokin tekemättä jäänyt, jokin mitä tuli tehtyä tai sanottua? Vai jäisikö mikään? Oletko elänyt ja toteuttanut itseäsi ja unelmiasi niin hyvin, että voisit huoletta taputtaa itseäsi olalle ja sanoa, hyvä näin, tarpeeksi tuli elettyä ja nähtyä?

Minua jäisi hieman kaivelemaan muutamat asiat. Ja jos sinuakin, niin kirjoitetaan lista. Niistä asioista, joita tekisi vielä, jos maailma ei loppuisikaan. Jos saisimmekin vielä elää.

Minä
haluaisin olla kärsivällisempi. Itseni ja muiden suhteen. Olla kiukustumatta niin helposti turhista asioista. Oppia päästämään sellaiset turhuudet ohi korvien, joilla ei ole mitään merkitystä. Mutta haluaisin olla terveesti itsekkäämpi. Tehdä valintoja itseäni varten, en sen takia, että ne näyttäisivät muiden silmissä hyvältä. Alkaa bussikuskiksi, jos kokisin siihen paloa. Pukeutua pilkkihaalariin, jos se tuntuisi tekevän minusta äärimmäisen onnellisen.

Minä
haluaisin antaa enemmän pois. Omistaa vähemmän. Tämä on toisinaan helppoa, mutta ainakin itselläni ainainen päätä vaivaava asia. Onko väärin omistaa? Miksi en voisi omistaa? Missä menee raja tavarasta vapaan ja materialistin välillä?

Minä haluaisin laulutunneille,
paremman kunnon ja olon fyysisesti,
rauhan henkisesti,
oppia käyttämään rahaa säntillisemmin,
ostaa ostokset pienyrittäjiltä,
nähdä Tokion ja New Yorkin
                                             ja aina uudelleen Krakovan,
oppia soittamaan kitaraa,
viettää enemmän vapaa-aikaa ystävieni kanssa,

kirjoittaa monia, monia kirjoja,
olla ääninäyttelijä,
sanoittaa lauluja,
tulla äidiksi.

Mitä sinun listassasi lukisi?

Ja jos maailma ei lopukaan huomenna, niin yritetään toteuttaa listoistamme asioita, yksi kerrallaan. 

-annu-

Door 20: Make a list for the end of the world. If the world really does end tomorrow, like the Mayans predicted, what would you regret not doing? And what would you love to do if it doesn't? Write a list. We'll see what happens and if we wake up at all tomorrow. And if we do, we can read our lists and get on with it, one thing at a time.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti