tiistai 4. joulukuuta 2012

Luukku 4: Kuuntele joulumusiikkia!

Kuva / Photo
Lempijoululauluni lapsena oli Heinillä härkien kaukalon, kun se oli niin harras ja kaunis ja minut oli valittu päiväkodin joulunäytelmässä enkelparven ykkösenkeliksi (paitsi että myöhästyimme esityksestä ja yks ärsyttävä pullaposkinen lettipäätyttö sai paikkani). Sitten joskus 13-vuotiaana parasta joulumusaa oli Mariah Careyn Merry Christmas -joululevy, etenkin Santa Claus is Coming to Town. Joo, oikeasti. Teininä aloin kuunnella vanhempaa musiikkia ja isän vinyylejä. Hippivermeissä  huojuin flegmaattisesti puolelta toiselle, hoilasin Lennonin War is over -biisiä ja piirtelin pakettikortteihin peace-merkkejä.

Nyt vanhemmalla iällä vanhat klassikot, kuten Mel Tormén The Christmas Song tai Frank Sinatran Have Yourself a Merry Little Christmas miellyttävät eniten. Viime vuonna kuuntelin Michael Bublen joululevyä, tänä vuonna She & Himin kokoelmaa.

-ioanna-

Kuva / Photo
Minun lapsuuteni jouluihin kuului saksalainen urkumusiikki. Vakavaa ja paatoksellista. Kyseistä vinyyliä ja "jenkkiläistä hapatusta" kuunneltiin sulassa sovussa. Välillä kasettisoittimeen laitettiin suomalaisia perusrenkutuksia ja oi maailma, kuinka silloin inhosin, kun lapset lauloivat kuorossa. Minuun vetosi pentujen kiekumisen sijaan paljon paremmin se saksalainen, täsmällinen pauke.

Kolmen italialaisen tenorin jylhä laulanta täytti olohuoneemme hyvin usein, kun olin teini-iässä. Vanhempani kuuntelivat Domingon, Carrerasin ja Pavarotin joululauluja ja aarioita päät kenossa. Ja minäkin kuuntelin. Oopperat ovat aina kiehtoneet minua. Niiden suuret tunteet ja se häkellyttävä laulaminen. Oih! Jos joskus pääsisin oopperaan!

Nykyään olen mieltynyt vanhoihin amerikkalaisiin hapatuksiin, kuten isäni aina osuvasti halusi ilmaista. Samoihin siis kuin Ioannakin. She & Him on minunkin lempparini. Mutta kun nyt satuin muistelemaan tenoreita, niin taidankin leipoa piparini tänä vuonna hieman suureellisemmissa tunnelmissa. Mahtipontinen musiikki vaatii minulta pientä osallistumista. Tyllihameessa voi ihan hyvin leipoa.

-annu-

Tässä teille kokoamamme joululista kuunneltavaksi Spotifyn kautta: Ei kommentteja:

Lähetä kommentti