lauantai 8. joulukuuta 2012

Luukku 8: joulusiivous!


Mikään ei ole mielestäni sen mukavampaa kuin puhdas koti. Sen eteen pitää kuitenkin nähdä hieman vaivaa. Siivoaminen onkin usein se helpoin juttu, mutta ennen sitä pitää laittaa tavarat paikoilleen ja siihen kuluu ainakin meidän pienessä kodissamme aikaa. Koska kaappitilaa on niukasti, on tavaroiden sullominen muuttunut lähes aivokirurgiaksi. Mutta tässä teille hauskempi tapa siivota, yhdessä! Laita linkittämäni musat raikaamaan ja hihat heilumaan!


1. Hae suuri kassi. Ikeapussi tai muu, johon mahtuu paljon. Ensiksi aloitamme makkarista. Ota petivaatteet pois. Pistä peitot ja tyynyt kassiin, likaiset petivaatteet niiden päälle. Vie pyykit pyykkikoriin ja peitot ulos pakkaseen. Pölypunkit saavat kyytiä, kun tekstiilit saavat tuulettua hyvän tovin. Sitten takaisin sisälle.

2. Kerää kassiin kämpässä roikkuvat pyykit, roskat, lehdet. Vie ensin pyykit pyykkikoriin ja lisää kassiin vielä kaikki lasi- ja metalliroskat. Ota tyhjä muovipussi ja tarkista jääkaappi. Laita vanhat ruoat pussiin ja lähde kiikuttamaan koko satsia ulos.


3. Nosta wc:n lavuaarin reunoilla olevat purkit ja kipot pois. Siirrä myös matto, roskis ja muut suuremmat liikuteltavat tavarat. Suihki lavuaariin ja pönttöön pesuaineet ja jätä muhimaan. Kaada Klorin -pesuainetta (tai muuta jytkytavaraa) suihkepulloon ja suihki wc:n seinät ja lattiat. Jos suihkepulloa ei ole saatavilla, kaada veden ja Klorinin sekoitusta ämpärillä joka puolelle. Jätä sekin muhimaan.

4. Suihki uuniin uuninpesuainetta. Jos sellaista ei ole saatavilla, käytä jotakin muuta.


5. Tiskaa. Pyyhi pöytäpinnat. Käyttövalmis Tolu on tähän hommaan paras mömmö ikinä. Pyyhi myös keittiön kaappien ovet.

6. Keitä kahvit, lämmitä teevesi, pistä glögi kuumenemaan, eli kohta seuraa siunattu tauko! Sillä välin, kun juomasi valmistuu, viedään kuitenkin matot ulos. Nappaa ne nopeasti mukaasi ja ota ulkoa peitot ja tyynyt takaisin sisään.


7. Nauti tauostasi! Älä avaa telkkaria tai plärää Facebookia, vaan istu pödän äärellä, katsele kotiasi.

8. Imuroi koko kämppä. Avaa imuroinnin ajaksi ikkunat. Imuroi myös sohva, möyhi sohvatyynyt! Kun olet valmis, sulje ikkunat.9. Kurkkaa uuniin. Tiedän, tämä ei ole mitään mukavinta puuhaa, mutta mehän emme ole mitään nössöhousuja! Ota karhea sieni ja aloita armoton jynssääminen. Käsivarret kiinteytyvät! Pääset purkamaan adrenaliiniasi! Ja uunista tulee ihanan puhdas, joten jynssää, jynssää!

10. Uuniraivo on ehkä vielä päällä, joten hoidetaan seuraava riehumisjuttu pois alta. Nosta puntit ylös, ota sukat pois. On aika hinkata wc. Pese lavuaari ja pönttö. Käytä suihkua pöntön putsaamisessa, jotta kaikki kolot puhdistuvat! Hinkkaa pönttö myös ulkopuolelta, sen jalkaa myöten! Ota taas karhea sieni ja hinkkaa laatoilta pahimmat liat pois. Suihkuta samalla kylppärisi seinät ja lattiat. Tämän pitäisi sujua Klorinin takia hyvinkin leppoisasti.


11. Pahimmat hoidettu, hurraa! Ota lasi vettä. Sitten eteiseen. Viikkaa huivit, järjestä kengät, pistä takit ojennukseen. Jos henkareista löytyy vielä kevyitä väliajan takkeja, ota ne pois.

12. Pyyhi pölyt. On tärkeää, että teet sen vasta nyt, sillä imuroidessa ilma on yhtä pölypilveä, mutta nyt kaikki hiukkaset ovat ehtineet jo laskeutua pinnoille.


13. Vaihda petivaatteet.

14. Luuttua lattiat.15. Hae matot ulkoa. Vedä raitista ilmaa muutaman kerran keuhkot täyteen. Olet loppusuoralla!

16. Laita matot paikoilleen.17. Käy asunto huone kerrallaan läpi. Etsi viimeisille tavaroille omat paikkansa

18. Jos omistat joulukrääsää tai suosit vain kynttilöitä, kaiva ne esiin.


19. Mene suihkuun pidemmän kaavan mukaan.

20. Valmista tuli! Eihän ollut yhtään niin kamalaa! Ja katso, miltä kotisi nyt näyttää! Mahtia, eikö?

-annu-

Door 8: Lets clean the whole apartment! Play all these songs while you are cleaning!

3 kommenttia: