lauantai 15. joulukuuta 2012

Luukku 15: Aikasi on lahja

Lahjaksi yhteinen brunssi ystäville?
Jätä isällesi ajattelemasi lumiukkokravatti kauppaan. Siskosi tuskin tarvitsee uutta tuikkukippoa. Mitä jos ostaisitkin kaikki lahjat aineettomana? Elämys tai palvelu on hyvää yhdessäoloaikaa. Tavaraton joulu kuormittaa maapallo-parkaamme hieman vähemmän ja palveluja hankkimalla kannatamme yrittäjiä.

Helsingin Seudun Ympäristöpalvelujen sivuilla on linkki elämyslahjan hankintaan. Idealista on loputon. On arkisia lahjoja, kulttuuria, kursseja, liikuntaa, hemmottelua. Henkilökohtaisesti arvostaisin suuresti kotisiivouspalvelun lahjakorttia tai laulutunteja.

Käy tutustumassa ideoihin TÄÄLTÄ ja lahjan hankinta on paljon helpompaa.

Muita aineettomia ja eettisiä hyväntekeväisyyslahjoja voi ostaa monenkin järjestön kautta. Esimerkiksi Punainen Risti, UnicefKirkon Ulkomaanapu, WWF ja monet muut tahot antavat helpon mahdollisuuden lahja ostamiseen. Tällöin lahjan saajia on ikään kuin kaksi. Se, kenelle lähetät kortin lahjastasi ja se, joka hyötyy lahjasta konkreettisesti.

Ihanimpia lahjoja ovat olleet sellaiset, jolloin olen saanut jonkun rakkaan ihmisen yhdessäoloaikaa. Tekemisen ei tarvitse olla kaksista. Kuulostaa kliseiseltä, mutta ajatus on tärkein. Kohta me kaikki olemme mummoja ja pappoja. Mitä silloin eniten kaipaa menneisyydestä? Tuskin mitään kippoa tai puseroa. Ennemminkin rakkaita ihmisiä, joiden kanssa on saanut viettää aikaa. Elämyksellisistä tai tylsemmistäkin hetkistä, niistä se elämä koostuu.

-annu-

Door 15: Wrap up some you-time! It is always nice to give Christmas presents, but do they have to be a concrete things? Buy your gifts from Unicef, WWF or Red Cross. Or give a bit of your time as a present (baby sitting, movie night, home made brunch etc.). We are going to be old soon and when that day comes I'm sure we won't miss things. We'll miss people and the times spent together. Give a bit of you-time this Christmas, it's more memorable and precious than any thing.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti